E-book: Hoe creëer je een rustgevend avondritueel met je kind?

„Dit e-book is een leidraad voor ouders van kinderen tussen twee en acht jaar om je kind te helpen bij de overgang van het dagritme naar de nacht zodat kinderen de nodige rust vinden om in te slapen.“

Karin Francken

auteur

Onderwerpen in het e-book

Hoe creëer je een rustgevend avondritueel?

Weerstand bij het slapengaan.

Kinderen hebben vaak weerstand bij het slapengaan. Hoe komt het dat ze niet willen gaan slapen. Waarom doen ze op dat moment vaak 'tegendraads'.

Het belang van een vast ritueel.

Waarom is een vast slaapritueel zinvol en hoe creëer je je eigen ritueel zodat er meer rust ontstaat bij het slapengaan.

De duur van het avondritueel.

Als je te snel gaat bij het afscheid nemen, zal je dat al snel merken aan je kind. Je kind komt vaker uit bed of vraagt je aandacht op andere manieren. Je ontdekt de sleutel om het avondritueel vlot te laten verlopen.

Wat doe je als de avond anders loopt?

Het slapengaan is elke dag weer anders. Hoe ga je daarmee om? En hoe zorg je dat je niet in een strijd terecht komt? 

Bestel jouw exemplaar van het e-book hier!

En download het direct na betaling!

Meer over het e-book 'Hoe creëer je een rustgevend avondritueel?'

Het slapengaan is een belangrijk moment van de dag. Het is een overgang voor je kind waarbij vaak heel wat onrust ontstaat en emotionele spanning naar boven komt. Heel wat ouders worstelen met deze overgang en vragen zich af hoe ze meer rust kunnen creëren bij het slapengaan, zodat het niet steeds als een strijd aanvoelt. 

Kinderen hebben vele redenen om het slapengaan te rekken of in de weerstand te gaan. Maar er is altijd een reden. Soms is het echt moeilijk voor ons als ouder om te achterhalen wat er speelt en dan kunnen we ons machteloos gaan voelen. In dit e-book leer je wat kinderen nodig hebben van ons, zodat het slapengaan relaxter kan verlopen en een fijne moment van verbinding wordt tussen jou en je kind. 

Wat je leert:

01.

Begrijpen waarom een kind weerstand kan hebben bij het slapengaan.

02.

Het effect wanneer je er een strijd van maakt en hoe je het anders kan aanpakken. 

03.

Het belang van een vaste structuur tijdens de avond en hoe je ermee omgaat wanneer het even anders loopt.

04.

Wat het effect is op je kind wanneer je tijd genoeg neemt om hem in bed te leggen en waarom dat zo is.

Bestel jouw exemplaar van het e-book hier!

En download het direct na betaling!

Over de auteur

Karin Francken schreef dit e-book voor iedereen die anders wil omgaan met emoties en gedrag van het jonge kind.  Meestal reageren we vooral op het gedrag en gaan we voorwaarden stellen om dat te veranderen. Vanuit haar eigen ervaringen als kind, de opleidingen die ze volgde én haar eigen moederschap realiseerde ze dat dit niet was zoals het eigenlijk hoorde. Vaak ontbreekt het ons aan kennis waardoor we niet weten wat we moeten doen. Die kennis zet ze met veel passie in de wereld.

"Ik heb dit e-book met veel plezier geschreven en ben blij om het te kunnen delen! Ik hoop hiermee ouders te ondersteunen bij slapengaan van hun kind, zodat ze met de nieuwe inzichten en kennis hun kind kunnen helpen meer rust te vinden bij deze overgang van dag naar nacht."

Karin Francken

Karin Francken

Bestel jouw exemplaar van het e-book 'Hoe help je je kind bij het huilen'