E-book: Hoe help je je kind bij het huilen?

„Dit e-book is een handleiding voor ouders van kinderen tussen één en zes jaar voor het omgaan met de soms hevige emoties van het jonge kind.“

Karin Francken

auteur

Onderwerpen in het e-book

Hoe help je je kind bij het huilen?

Wat is huilen?

Het huilen heeft een functie en gebeurt niet zo maar.  Je ontdekt hoe het ontstaat, waarom een kind huilt en wat het effect is. 

Jonge kinderen huilen vaak.

Huilen is dé manier van communiceren voor jonge kinderen met de buitenwereld. Ze laten weten: 'Ik heb je hulp nodig!'  Ontdek hoe jij kan omgaan met de vele tranen!

Het huilen accepteren.

Het huilen van ons kind raakt ons op een of andere manier. Hoe jij reageert op de tranen van je kind maakt een groot verschil. 

Tips voor omgaan met het huilen.

Je vindt in die e-book concrete tips en voorbeelden over hoe je kan reageren op de emoties van je jonge kind.

Bestel jouw exemplaar van het e-book hier!

Download het e-book direct na betaling! 

Meer over het e-book 'Hoe help je je kind bij het huilen?'

Je kent het wel, je kind begint te huilen of tekeer te gaan op een plaats waar het niet echt aankomt. Of net wanneer je andere plannen had... Soms huilt je kind om iets kleins, waarvan je denkt ‘Moet je daar nu voor huilen?’ en het lijkt helemaal niet in verhouding te staan met wat er gebeurde. Je begrijpt niet waar het verdriet vandaan komt en je probeert het huilen te stoppen. Je vindt het misschien wel lastig om het huilen van je kind te horen. Kinderen hebben vele redenen om te huilen. Maar er is altijd een reden. Jonge kinderen huilen vaak. Soms is het echt moeilijk voor ons als ouder om te achterhalen waarom een kind huilt, en dan kunnen we ons machteloos gaan voelen. We willen het graag begrijpen en oplossen. Maar het jonge kind heeft er vaak (nog) geen woorden voor.

Wat je leert:

01.

Begrijpen wat de functie van huilen is en waarom het zo belangrijk is voor een kind.

02.

Erkennen dat jonge kinderen vaak huilen, en wat ze eigenlijk nodig hebben van ons. 

03.

Innerlijke ruimte maken om je kind te ontvangen in de heftige emotionele momenten.

04.

Inzicht krijgen in jouw rol als ouder wanneer je kind huilt. 

05.

Omgaan met je eigen gevoelens van onmacht.

Bestel jouw exemplaar van het e-book hier!

Download het e-book direct na betaling!  

Over de auteur

Karin Francken schreef dit e-book voor iedereen die anders wil omgaan met emoties en gedrag van het jonge kind.  Meestal reageren we vooral op het gedrag en gaan we voorwaarden stellen om dat te veranderen. Vanuit haar eigen ervaringen als kind, de opleidingen die ze volgde én haar eigen moederschap realiseerde ze dat dit niet was zoals het eigenlijk hoorde. Vaak ontbreekt het ons aan kennis waardoor we niet weten wat we moeten doen. Die kennis zet ze met veel passie in de wereld.

"Ik heb dit e-book met veel plezier geschreven en ben blij om het te kunnen lanceren! Ik hoop hiermee ouders te ondersteunen in hun taak van het opvoeden zodat ze met de nieuwe inzichten en kennis zich meer in hun kracht voelen om hun kind te helpen doorheen de lastige emotionele momenten."

Karin Francken

Karin Francken

Bestel jouw exemplaar van het e-book 'Hoe help je je kind bij het huilen'