Over Karin

Karin Francken psychotherapeut gezinstherapeut kindertherapeut kindercoach

Hallo!  Ik ben Karin Francken en ik ben sinds 11 jaar psychotherapeut en sinds 15 jaar coach. 

Ik heb samen met mijn man twee kinderen, een dochter van 11 jaar en een zoon van bijna 9 jaar.  Het ouderschap vind ik zelf heerlijk! (en vaak ook intensief :-))

Alles wat ik ooit ervaarde in mijn eigen kindertijd en doorheen mijn eigen proces van heling, helpt me om het nu bewuster door te geven aan mijn kinderen. Ze dagen mij daar ook geregeld in uit, en samen groeien we daar steeds verder in!

Kinderen, ouders en iedereen die met kinderen werkt ondersteunen is het liefste wat ik doe!

Hoe is het ooit begonnen…

Vanuit een diep verlangen in mezelf om te ‘weten’ en te begrijpen, ben ik op zoek gegaan naar wie ik ben en wat mij drijft en passioneert.  Het ontdekken van andere dimensies in het leven en in mezelf vertaalde zich eerst in reizen naar andere werelddelen, ontdekken van andere culturen, ontmoeten van mensen over heel de wereld…  Toen ik ontdekte dat dit reizen een bepaalde leegte in mezelf niet kon vullen, ben ik aan een innerlijke reis begonnen.

Van nature zoek ik naar diepgang en naar intens leven en geraak ik ontroerd van de schoonheid van mensen en natuur. Mijn eigenschap van hoogsensitiviteit ligt hiermee aan de grondslag. Het maken van die innerlijke reis betekende stoppen met leven vanuit mijn gedachten en beelden die ik over het leven gecreëerd had doorheen mijn vroegere levenservaringen. Het was ook een duidelijk besluit voor mezelf: ik wil ervaren en leven, hier en nu! Ik ben geboeid door communicatie en de invloed van verbindende communicatie. Steeds op zoek naar oplossingen en mogelijkheden ontdek ik telkens weer hoe rijk het leven is. 

Het duurde jaren voor we aan kinderen durfden te beginnen. Ik voelde me zelf niet 'klaar' genoeg om kinderen op de wereld te zetten. Ik had nog wel wat werk aan mezelf, vond ik.  Tot we de mogelijkheid open lieten, en we zwanger werden van ons eerste kindje. Ik was enorm blij en het prille moederschap zette mijn wereld op zijn kop!

Werken in een veilige context

Het is mijn passie en missie om binnen een veilige en kleinschalige context samen met ouders op weg te gaan. Dit proces samen kunnen gaan met ouders en weten dat ik zo kinderen ondersteun en hen mee help groeien tot zelfbewuste, relatiebekwame volwassenen die hun emoties begrijpen vind ik de max! En dit helemaal afgestemd op jullie gezinssituatie en wie jij en wie je kind is. Het ontroerd me telkens dit groeiproces te zien bij ouders! Ik voel daarbij ook grote dankbaarheid om hiervan getuige te mogen zijn.

Zelf blijf ik als therapeut en coach groeien door mezelf steeds verder te verdiepen en verder te ontwikkelen. Ik geef door wat ikzelf ervaren heb doorheen opleidingen en met mijn eigen kinderen.

Mijn aanpak is persoonlijk en ik geef ruimte aan wat is. Al van in het begin voelen mensen dat ik onvoorwaardelijk luister en dat alles er mag zijn. Ik stem me af op jou, op jullie gezin en we houden samen het doel dat jullie stelden voor ogen.  Het is geen quick fix, maar een duurzame transformatie voor het leven op maat van jullie gezinssituatie. 

Ik help jou om meer balans in jezelf en in je leven te vinden, om een bewustere mens te worden die aan het roer staat van zijn eigen leven en aan het roer van de relatie met je kind.  Ik help jou om een blijere mens en ouder te zijn en meer ontspanning te ervaren in je leven. Ik help je om een geduldigere ouder te zijn en meer plezier te hebben met je kinderen. En om een ouder te zijn die richting weet te geven aan zijn/haar kinderen op moeilijkere momenten en een houvast kan zijn voor hen. 

Wil je graag een afspraak voor een Inzichtsessie (intakesessie)?

Discussie en machtsstrijd met je kind, met je handen in je haar zitten als ouder, al van alles geprobeerd hebben, er onderdoor zitten als ouder,...
Ik bied trajecten aan voor ouders om de opvoeding van de kinderen terug te stabiliseren en te verbeteren op een duurzame manier. Geen quick fix, maar op lange termijn.


Opleiding en vorming
 • Afgestemd Opvoeden, De Onderstroom (2020-2021)
 • Opvoedinvloed, Gordon Neufeld Instituut Nederland (2020-2021)
 • Hechting, Psychodidact Nederland, 2021
 • Familie- en Organisatieopstellingen, Indra Torsten Preiss, (2015-2016)
 • Transpersoonlijke psychotherapie, Cheiron vzw, (2006–2010). 
 • Solution Focused Coaching, Il Faro, (2011)
 • Loopbaancoaching, Jan De Visch, (2007-2008)
 • Lichtpuntwerk. De helende kracht van emoties (Riet Okken), helen van het innerlijke kind. (2005–2007)
 • Omgaan met zichzelf en met elkaar en Communicatie, de Relatie Studio Gent, (2004)
 • Secretariaatsmanagement Talen, Karel de Grote-Hogeschool, Antwerpen, (1993-1996)
Bijkomend
 • Deelname aan intervisie groep van psychotherapeuten.
 • Supervisie
Publicaties
 • De Relatie met je kind als uitnodiging tot meer Zelfbewustzijn, Pure Child Magazine, jaargang 8 nr. 1, februari 2019.
 • Blogwww.karinfrancken.be/blog   
Volg mij