Mijn lichaam zei ‘stop’

Karin Francken Bewust Ouderschap

Eind november 2021 werd ik ziek. Ik had het coronavirus en het had me stevig te pakken. Het was een heel proces om mezelf over te geven aan het uitzieken en te vertrouwen op het feit dat het zijn tijd nodig had. Het vroeg meer dan ik zelf wilde. Ik bleef langer ziek dan ik zelf wilde. 

Ik had me in lange tijd niet meer zo ziek gevoeld. De fysieke sensaties waren anders dan bij een andere griep. Dit had ik nog niet meegemaakt.

Na twee weken was ik er door. Ik begon terug te werken en voelde terug energie zoals daarvoor.

Maar dan kwam er een soort van 'herval'.
Tussen Kerstmis en Nieuwjaar leek mijn lichaam te blokkeren. Ik kon amper recht, en moest heel veel liggen. Mijn lichaam trilde en rilde vaak en er kwam regelmatig verdriet naar boven. Onbestemd verdriet.  Het leek alsof ik het niet meer onder controle had. Ik moest me er aan overgeven, maar ik voelde ook zoveel weerstand. Omdat ik niet wist wat er gebeurde. Wat was dit allemaal?

Ik sliep heel veel en kon niet echt functioneren. Voor de eerste keer in mijn moederschap voelde ik zelfs dat de vragen van mijn kinderen voor zorg als teveel aanvoelde. Gewoon het gevoel dat iemand mij ‘nodig’ had, voelde ik onmiddellijk in mijn lichaam. Dat had ik in al die jaren nog nooit meegemaakt.

Al mijn plannen in mijn hoofd, al mijn activiteiten moest ik stopzetten. Het was in het begin onvoorspelbaar wanneer ik weer overvallen zou worden door vermoeidheid en een rillend gevoel in mijn lijf. Op die manier kon ik niet werken. Weken deed ik alleen het hoognodige in het gezin.

Ik ben veel vaker beginnen mediteren. Dat gaf me innerlijk meer ruimte.
Ook nu heb ik weer ervaren hoe meditatie mij helpt op moeilijke momenten in mijn leven. Het helpt mij om in het hier en nu te komen en uit mijn gedachten te gaan. Het helpt mij om me op een andere realiteit te focussen zodat ik niet verdwaal in de verhalen van mijn gedachten.

Ook de natuur heeft me enorm geholpen. Ik ben me in deze periode nog veel bewuster geworden van mijn gevoeligheid, zeg maar hooggevoeligheid, of zoals ik ook wel eens zeg, hypergevoeligheid. Ik ben gaan ervaren hoe ik dingen uit het collectief oppik en voel. Het feit dat ik me daar bewuster van word, kan ik er ook weer anders mee omgaan. Gelukkig maar.

Zo kon ik een keer echt voelen wat een glas cava met me zou doen als ik er van zou drinken terwijl ik er nog niet eens van gedronken had. Ik heb er uiteindelijk niet van gedronken, want het voelde echt niet goed.  

Crisissen zijn er niet zomaar in ons leven. Ze willen ons iets zeggen. Zo heeft corona mij laten zien wat er scheelde: dat ik al veel te lang over mijn grens ging.

Crisissen doen ons stilstaan bij vragen zoals deze:
Wat mag ik loslaten? Wat mag ik meer gaan doen? Wat mag ik meer laten zien? Welke overtuigingen dienen mij niet meer? Hoe kan ik nog meer mezelf worden? Wat heb ik te doen in deze wereld? Hoe wil ik leven? Wat is écht belangrijk in mijn leven? Waar wil ik écht voor gaan?

Zo ben ik voor mezelf tot de kern van mijn werk gekomen.
De essentie voor mij is: Gezinnen helen.

Ouders die bij mij komen hebben in eerste instantie vragen over hun kinderen en hun aanpak. Maar tijdens het traject komen we vaak tot heling van zichzelf, wat dan weer effect heeft op hun kind.
Daar word ik zo blij van! Zo wil ik de wereld mooier maken!

Ondertussen voel ik weer veel meer energie! Ik kan er weer tegenaan, nog meer overtuigd van mijn mooie missie.

Misschien voel je je geraakt door wat ik schrijf?

Laat het me weten door een comment achter te laten onder de blog. Of mail me met jouw inzichten en vragen.

Je hoeft niet te wachten tot het onderwijssysteem verandert of tot er eindelijk iets gaat veranderen van buitenaf en een oplossing zal brengen voor je kind.   Het zit in jou. Jij kan die verandering voor je kind zijn. En daar help ik je graag bij!

Wil je weten hoe? Je bent welkom voor een kennismaking als je vragen hebt over je kinderen, je aanpak in de opvoeding, je gezin of jezelf en je leven. We kijken naar jouw situatie en ik vertel je hoe ik werk en wat ik voor jullie situatie kan betekenen.
Een afspraak maken kan via deze link of telefonisch op 0477/23.86.76.

Hartelijke groet

Karin


Tags

Je eigen proces als ouder


You may also like

Stress bij kinderen
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Direct Your Visitors to a Clear Action at the Bottom of the Page